Sofia Chamber of Commerce and Industry

Двоен стандарт

Новини
27 Ноември 2017 г. - 07:37 ч.

Ангел Джамбазки. Франция и други страни от ЕС се опитват да пречат на български фирми, които командироват работници в тях...

Двоен стандарт

Франция и други страни от ЕС се опитват да пречат на български фирми, които командироват работници в тях. Срещу това се обяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Според политика в момента, в който е дошло времето източните предприемачи да работят на западния пазар, за да могат да дават по-високи доходи на своите работници, редица западни държави са започнали да слагат бариери пред тях.

„Ярък пример за това са строителните работници – така наречените „командировани работници”, започнаха много да бъркат в очите на Макрон (френският президент, бел. а.), на германската икономика и тези държави поставиха пречки. Карат работниците ни да се връщат на всеки 3 седмици, да имат адресни регистрации, да нямат право да работят повече от определено количество дни и т.н. Тоест прави се всичко възможно да няма работници, които да изнасят пари от техните страни и да ги внасят в България. Подобна е и ситуацията с хората, които работят в транспортния сектор, които между другото са над 66 хиляди души”, поясни евродепутатът.

Той бе категоричен, че тези административни бариери имат една идея - Западните държави като Германия, Белгия, Франция не искат българските фирми, а работната ръка.
„Това е лицемерие и двоен стандарт. За това призна дори председателят на Европейската комисия. Двоен стандарт, който, прощавайте, напомня на колониалните времена, когато тези държави са гледали на останалите като на своя колония – държави, откъдето могат да взимат ресурси, а хората, живеещи в тях, заслужават по-малко. Доходният съюз, за който днес стартира подписката в Бургас, е нещо, което реши тези проблеми. Той трябва непременно да се развие”, разясни Джамбазки.

Тази статия е от Sofia Chamber of Commerce and Industry
  http://scci.bg/

Тази статия се намира на адрес:
  http://scci.bg/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=9818