Sofia Chamber of Commerce and Industry

Бизнесът напуска Каталония

Новини
08 Октомври 2017 г. - 10:52 ч.

Григор Лилов. Фирми напускат Каталония и се местят в Испания ...

Бизнесът напуска Каталония

Григор Лилов. Фирми напускат Каталония и се местят в Испания. SGAB съобщи, че премества юридическото си управление в Мадрид, Gas Natural Fenosa да обяви същото решение, добавяйки, че това е временна мярка поради политическата ситуация на несигурност, която Каталония преживява след референдума.

Банки като Banco Mediolanum вече местят седалището си в Мадрид. Кооперацията "Арки" във Валенсия, "Кайсабанка" във Валенсия и "Банк Сабадел" взеха решението да преместят седалището си в Аликанте.
Fundacion La Caixa и Criteria бягат в Палма де Майорка, на Балеарските острови.
Други компании също напуснат Каталония, като Oryzon Genomics, Eurona, Proclinic, Arquia Banca, Service Point или Dogi.
Пред такова решение са Codorniu и Freixenet и застрахователната компания Catalana Occidente.
Ако ситуацията не се урегулира, процесът ще се разрасне. Дано загубата на хиляди и хиляди работни места и икономическо-финансов потенциал отрезви овреме онези каталунци, които подкрепиха референдума.
Правителството в Мадрид ще насърчи процеса на бягство. В петък то прие постановление, което улеснява компаниите да преместят своето седалище на други места в Испания. Според текстовете решението за такова преместване може да се взима и от бордовете на компаниите, освен ако в устава на фирмата изрично не е посочено като компетентно да се произнесе събранието на акционерите.

https://www.facebook.com/grigor.lilov?hc_ref=ARQtvsC16gNkukZdLsoyElsjtgNXGge17KZ7cCCCuHie_o3WLwX9khHvbG3-j9-JAIo&fref=nf [1]

 Тази статия е от Sofia Chamber of Commerce and Industry
  http://scci.bg/

Тази статия се намира на адрес:
  http://scci.bg/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=9810

Линкове в тази статия
  [1] http://scci.bg/https://www.facebook.com/grigor.lilov?hc_ref=ARQtvsC16gNkukZdLsoyElsjtgNXGge17KZ7cCCCuHie_o3WLwX9khHvbG3-j9-JAIo&fref=nf