Welcome to Sofia Chamber of Commerce and Industry
 
Welcome toSofia Chamber of Commerce and Industry

Партньори
Услуги за членовете
Оферти на / за членовете
Държави
Топ 10Вход
 Име
 Парола


Регистриране
Загубена парола

Интранет за членове

  


Новини: Битката срещу корупцията в ДАМТН продължава
01 Юни 2006 г. - 11:25 ч.
[ Изпрати на партньор | Версия за печат ]
Софийска камара застана зад справедливите искания на бранш асансьори и е за спирането на незаконосъобразни действия на служители на ДАМТН.

Софийска камара застана зад справедливите искания на бранш асансьори и е за спирането на незаконосъобразни действия на служители на ДАМТН. Браншът бе подкрепен и от Асоциацията на строителите на жилища с председател г-н Пламен Бенински. С тези свои действия ДАМТН нанася щети не само на бранш асансьори, но и на строителството и на туризма. Вече има положителен отговор от страна на МРРБ, от който става ясно, че съставяния от ДАМТН документ Акт за предварителен контрол е незаконосъобразен. Ако МИЕ и ДАМТН не вземат необходимите мерки, то бранш асансьори ще си потърси правата и в съда. Надяваме се, че това може и да не се случи, ако министърът на икономиката и енергетика вземе най-после отношение и чуе справедливото искане на бранша. Софийска камара е изпратила много писма до министъра, но за съжаление те са поне за сега без отговор. Изпратени са писма и са проведени срещи и с г-жа Нина Рдаева, зам.министър, но за сега и те са без отговор. Утешителният резултат е смяната на г-н Kатерин Катеринов като предеседател на ДАМТН. Усилията за справедливост и за спиране на корупцията ще продължат, още повече, че само преди два дни приключи международната конференция, организирана от Центъра за икономическо развитие, на тема Малките и средни предприятия срещу корупцията. Разбира се, че представителите на администрацията и този път не посетиха конференцията, защото явно считат, че това не ги касае:). Пълните материали за конференцията могат да бъдат намерени в сайта на ЦИР http://newwww.ced.bg/NEW_CED/corruption/Corruptions_files/


 
Рейтинг

12345
Битката срещу корупцията в ДАМТН продължава | Вход | 6 Коментара
Коментарите представят мнението на лицето, което ги публикува.
Те не представят мнението на редактора на сайта.
Re: Битката срещу корупцията в ДАМТН продължава (Резултат: 1)
от tehna на 17 Юни 2006 г. - 09:24 ч.
Софийска търговско-промишлена камара не би ли трябвало да обединява специалисти в някои областти. Съдържанието на новините е с по-ниско ниво от постовете на децата в клубовете на dir.bg. В една друга новина видях, че знаете кое е най-доброто шампанско и ще се радвам да ограничите обхвата си до това защото тук стават нещата и тъжни и смешни особенно с използването на смайлита в материал обвиняващ някой в корупция само защото не е взел вашата страна в един спор. Няма да си губя времето, но само искам да ви кажа че новината за смяната на г-н Катеринов няма да ви радва дълго :)).
Прави сте за едно, няма държава тук защото ако имаше човека автор на тази боза с псевдоним tchernev щеше да е някъде в съда а пичовете с асансьорите щяха да бъдат принудени да изтеглят от пазара продуктите, които са пуснали без да отговорят на изискванията.
Айде със здраве, и полека с пенливите вина.


Re: Битката срещу корупцията в ДАМТН продължава (Резултат: 1)
от tchernev на 19 Юни 2006 г. - 16:00 ч.
Вече има отговори от ДАМТН и МРРБ, които отричат да се изисква Акт за предварителен контрол. За съжаление г-н Катеринов и неговите чиновници изискваха подобен документ. Сега очакваме от МРРБ ( ДНСК) и от ДАМТН отговор за процедурата за пускане в действие на асансьори. Убедени сме,че след този отговор ще се сложи карай на мъките на фирмите вносители и производители на асансьори. Администрацията следва да служи на бизнеса, а не обратното. Оптимисти сме, че се справяме добре и че корупцията ще намалява.  


Re: Битката срещу корупцията в ДАМТН продължава (Резултат: 1)
от izamet1991 на 20 Юни 2006 г. - 13:23 ч.
Битката срещу ДАМТН продължава Злото от срам не умира, ти го плюеш, а то прогресира! Драги tehna, вместо да се луташ в мъгла от некомпетентност и да си буташ дупето, когато мъжете си ги мерят, и да плачеш за кандидат пенсионера К. Катеринов, който и в момента заема длъжност, на чиито изисквания не отговаря- той няма десет годишен стаж като метролог. Който е пуснал на пазара нередовни асансьори, да си ги изтегля. Хей, tehna, стига с тези наколенки и административни минети! Чернев не е псевдоним, а име на Достоен мъж . Защо вдигаш поличка да си криеш брадатото лице? Защо не си пишеш истинското име? Явно си страхлив Пухльо! 20.06.2006г. Илия Златанов “Изамет 1991”


Re: Битката срещу корупцията в ДАМТН продължава (Резултат: 1)
от tehna на 21 Юни 2006 г. - 20:30 ч.
Уважаеми господин Златанов, изчаках детето да излезе от стаята за да не го плашим :).
Мъглата от некомпетентност ми я създадоха в Машиностроителния факултет на ТУ София, но както казах нищичко не разбирам от асансьори и от спора ви с ДАМТН аз умея само да ползвам асансьори и то от тези по-старичките защото в моя град има един нов, който ме стресира при тръгване и не съм сигурен дали мога да го управлявам.
Отивам до огледалото... Нямам брада!
Не искам да ви обидя, но не мога да си позволя да отговарям на мнението ви а и не издържах  да го прочета наведнъж за да го осмисля, в интерес на истината то не ме интересува защото не ми звучи сериозно човек, който в писмо на своята фирма използва по повод продукция на конкуренти: "технически недоносчета", "неграмотно подбирани и стъкмявани на слука", "техническа авантюра и "демонстрация на техническа неграмотност".
Виждам, че от 99 година речника ви се е обогатил.
Аз съм на 30 години, а вие на каква възраст сте, че използвате "кандидат пенсионера" като нещо лошо и далечно от вас?
Още ли ви вземат "пари на ръка от 200 до 2000 лева" или се засрамиха тия хайдуци "група служители от Държавната агенция по метрология и стандартизация". Каква е тази агенция, която посочвате?

Успешен бизнес!
Иван Ангелов (Вие вероятно сте голямо име, а моето е тоооолкова малко и затова не съм го споменал.)

Пух(чо) е любимия герой на детето ми, но аз не го познавам както не познавам и Катеринов, не зная на колко години е, не зная къде е работил а и не ме интересува.
Не съм разбрал, че тук мерите нещо иначе нямаше да участвам в този процес.Re: Битката срещу корупцията в ДАМТН продължава (Резултат: 1)
от tchernev на 21 Юли 2006 г. - 14:31 ч.

По повод на публикация на в-к Политика от 21.07.2006 г , че министърът на икономиката и енергетиката г-н Румен Овчаров ще бъде разследван от парламентарна комисия за далавери в енергетиката, Софийската търговско промилена камара, която не е член на БТПП, напомня за няколко свои писма до министъра във връзка с напрежение и в бранш асансъори. Най-после на 07.07.2006 г дойде отговор от инспектората на МИЕ, че документът Акт за предварителен технически преглед съставян от ДАМТН никога не е бил необходим. Припомняме, че този документ се съставя от служители на ДАМТН в нарушение на закона в един по-ранен етап, когато асансьора се монтира от фирмата. Тогава служителите на ДАМТН извършват и преглед на асансьора, а съгласно закона това следва да стане на по-късен етап – когато се извършва регистрация на асансьора от домсъвета. © Copyright 2005 Софийска Търговско-Промишлена Камара. Всички права запазени  Дизайн и разработка Сирма АИ ЕАД