Welcome to Sofia Chamber of Commerce and Industry
 
Welcome toSofia Chamber of Commerce and Industry

Партньори
Услуги за членовете
Оферти на / за членовете
Държави
Топ 10Вход
 Име
 Парола


Регистриране
Загубена парола

Интранет за членове

  


News: Среща на членовете на Софийска камара със зам.министъра на финансите
12 Октомври 2005 г. - 16:51 ч.
[ Изпрати на партньор | Версия за печат ]
На 12.10.2005 г в Министерство на финансите се проведе среща на членове на Софийската търговско-промишлена камара със зам.министъра на финансите г-н Георги Кадиев

На 12.10.2005 г в Министерство на финансите се проведе среща на членове на Софийската търговско-промишлена камара със зам.министъра на финансите г-н Георги Кадиев. Председателят на  Софийската камара г-н Георги Чернев представи фирмите участници, сред които бяха: Институт за клинични експертизи, Хърсев и Ко, Интербизнес 91, Комлинк, Кантек, ВСК Кентавър, Интек, Симид, Съюза на счетоводителите в България, Браншовата камара на кожарите, Булмар и др. Фирмите поставиха редица въпроси в областта на износa на услуги, акцизa на кафе, ДДС, амортизации, корпоративен данък, счетоводни стандарти и др.

Софийската камара подкрепя МФ за намаляването на осигурителната тежест с 5-6 пункта. В същото време членовете на камарата са готови да дискутират заедно с експертите на министерството как да се увеличат приходите от ДДС и да се вземат мерки за намаляване на източването на ДДС. Софийската камара приветства предложението на зам.министър Кадиев срещите с него да се провеждат веднъж месечно и да бъдат по тема, която е предварително уточнена и по която експертите на камарата и министерството са провели предварителна среща и са подготвили становища. Софийската камара счита, че данъчната администрация има необходимия капацитет, който ще и позволи да администрира както по-нисък  праг за регистрация по ДДС, така и диференцирането на ДДС. Поле за полезна дискусия представлява проекта за нов Данъчно осигурителен процесуален кодекс. Необходимо е да се предвиди отговрност за данъчните служители за неспазване на сроковете и те да са императивни както за бизнеса, така и за данъчните.

Като цяло оценката от срещата е положителна и показа добронамерреност и от двете страни за подкрепа и стимулиране на средата за бизнес в България.


 
Рейтинг

12345
Среща на членовете на Софийска камара със зам.министъра на финансите | Вход | 0 Коментара
Коментарите представят мнението на лицето, което ги публикува.
Те не представят мнението на редактора на сайта.
 © Copyright 2005 Софийска Търговско-Промишлена Камара. Всички права запазени  Дизайн и разработка Сирма АИ ЕАД